Exkurze prvního ročníku na ekologickou farmu Bošina
Paní majitelka nás provedla areálem a vysvětlila nám, v čem konkrétně ekologické hospodaření spočívá (např. jsme viděli, jak malinkatá jsou kuřata stará 36 dní, což je stáří, v jakém se zpracovávají kuřata ve velkochovech), a kvůli téměř zimnímu počasí nás rychle nechala schovat se uvnitř farmy. I přes velký počet žáků zvládla ukázat mnoho konkrétních drobností (ochutnávka sezónních párků s medvědím česnekem bez ochucovadel a konzervantů, srovnání barvy velkoobchodního a tradičně připraveného párku, srovnání barvy a chutě čerstvě namletého masa). V průběhu dopoledne si žáci nachystali maso a oblohu hamburgerů, které jsme připravili a posvačili před odchodem. Závěrem exkurze nám paní Bošinová ukázala i bourárnu masa a popsala, jak u nich probíhá usmrcování zvířat i zpracování masa. Děkujeme za mnoho podnětů a inspirace i trpělivost s partou větší, než čekali!