Dýně

18. 9. 2019

A protože nás babí léto baví,přidáváme další recept. Výborné dýňové máslo. Dýně patří mezi potraviny s nejnižším obsahem tuku a sodíku,tj.látek ohrožujících srdce.Tudíž je pro naše zdraví velmi prospěšná.Vyniká mimo jiné množstvím betakarotenu a minerálů jako draslík a vápník.Obsahuje také velké množství rozpustné vlákniny,díky níž má schopnost zahánět hlad. A že hladoví jsme opravdu byli:-) Posuďte sami :-) RECEPT -dýně hokkaido -sůl,sojová omáčka -2 lž.oleje -2 lž.rostlinného másla (popř.oříškové máslo,mandlové,arašídové) -sladká varianta -muškátový oříšek,sirup javorový,datlový... Dýni umyjeme,rozpůlíme,vydlabeme,potřeme olejem,posolíme a pečeme 15-20 min. na 200°C. Rozmixujeme na pyré se všemi ingrediencemi,přidáme koření či sirup a máslo. Přendáme do hrnce,ještě 15 min. povaříme,aby máslo zhoustlo. Mažeme na cokoliv ,co nás napadne:-) U nás to byly celozrnné,domácí housky. Dobrou chuť:-)

Dýně 1Dýně 1Dýně 1Dýně 1Dýně 1Dýně 1Dýně 1Dýně 1Dýně 1
Zpět na výpis