Domácí zmrzlina
No a co je lepšího na mlsání než zdravá domácí zmrzlina? Děti odměřovaly, přelévaly, vážily, strouhaly, míchaly, vařily a plnily formy. Také trénovaly svoji trpělivost, protože na konečný výsledek si musely počkat až do druhého dne, než zmrzlina v mrazáku zmrzla. To si ji po dobrém obědě od našich paní kuchařek náležitě vychutnaly.
Recept:
- 500 ml vody
- 2 ks citronu
- 5 lžic pudinkového prášku
- cukr dle chuti
Citron omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Do hrnce dáme vodu, citronovou kůru, citronovou šťávu a cukr, provaříme, potom přimícháme ve studené vodě rozmíchaný pudinkový prášek a uvaříme jako pudink. Zmrzlinu zchladíme. Dáme ji do formiček a do mrazáku, kde nám do druhého dne krásně zmrzne. Dobrou chuť☺