Domácí zmrzlina

11. 1. 2019

No a co je lepšího na mlsání než zdravá domácí zmrzlina? Děti odměřovaly, přelévaly, vážily, strouhaly, míchaly, vařily a plnily formy. Také trénovaly svoji trpělivost, protože na konečný výsledek si musely počkat až do druhého dne, než zmrzlina v mrazáku zmrzla. To si ji po dobrém obědě od našich paní kuchařek náležitě vychutnaly.

Recept:

  • 500 ml vody
  • 2 ks citronu
  • 5 lžic pudinkového prášku
  • cukr dle chuti

Citron omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Do hrnce dáme vodu, citronovou kůru, citronovou šťávu a cukr, provaříme, potom přimícháme ve studené vodě rozmíchaný pudinkový prášek a uvaříme jako pudink. Zmrzlinu zchladíme. Dáme ji do formiček a do mrazáku, kde nám do druhého dne krásně zmrzne. Dobrou chuť☺

Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1Domácí zmrzlina 1
Zpět na výpis