Den školní jídelny
V rámci projektu Scholl Food for Change jsme uspořádali v naší škole Den školní jídelny. Žáci již dopředu věděli, že v daný den bude ochutnávka ze slovenské, francouzské a řecké kuchyně. Prostory přilehlé k jídelně tedy vyzdobily kresbami, malbami a dalšími výtvory, které se vztahují k těmto zemím. Ty vyráběli především během třídnických hodin, kde si o dané zemi také povídali.
Při obědě samotném potom zněly francouzské šansony a třída Vlčat se převlékla do francouzského oblečení. Strávníci si pochutnali na kyselici a mohli si vybrat z vepřového po provensálsku či řeckého gyrosu. Především ten byl velmi oceňován. Cizí strávníci a odpolední návštěvníci vyplňovali dotazník spokojenosti se školní jídelnou. Žáci ho dostanou v nejbližších dnech.
Při odpoledním trhu se opět představili malí Francouzi, kteří nabízeli občerstvení. Nebyli ale ani zdaleka jediní. Příchozí mohli vidět, ale i ochutnat, jakým způsobem se ve školní jídelně nově podává ovoce a zelenina. Zdravé, sezónní a lokální pomazánky připravily děti z Montessori družiny, ti si připravily i krátký kvíz, občerstvení nabízeli žáci Mount Everestu. U nich si příchozí mohli také nechat namlít mouku. Z místních dodavatelů a obchodníků zavítali a nabízeli ochutnávku, ale i možnost něco si zakoupit, Farmářský obchod, Meduňka a Jihočeské svačinky.
Kdo chtěl, mohl se také zastavit ve školce a vyrobit si obřadní pečivo. Vzhledem k blížícímu se Mikuláši se jednalo o Mikuláše, anděly a čerty z kynutého těsta.