Chutný dort ze ZeMěŠkoly
K jeho výrobě potřebujeme dětské piškoty, ideálně čerstvé ovoce – v našem případě jsme použili banány, kiwi a na dozdobení borůvky, 3x zakysaná smetana, 3x vanilkový třtinový cukr.
Postup výroby je následující: do větší mísy vyklopíme zakysané smetany a rozmícháme je s třtinovým cukrem. Ovoce opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme je na plátky. Začneme s přípravou dortu. Celé dno kulaté dortové formy s odnímatelným okrajem vyložíme piškoty. Piškoty pokryjeme vrstvou krému a stěrkou uhladíme. Na krém poklademe kousky ovoce. Poté přijde na řadu opět vrstva piškotů a vrstva krému. Piškotový dort ozdobíme plátky ovoce (kiwi, banánu a borůvkami) a uložíme na noc do lednice, aby pořádně ztuhl. Na druhý den opatrně odstraníme okraj dortové formy, dort nakrájíme na porce a podáváme.
Dobrou chuť.