Bylinkové sirupy od regionálních pěstitelů
Pro naše děti se snažíme vařit tak zdravě, jak to jen jde. Suroviny nakupujeme výhradně od českých výrobců a farmářů v BIO kvalitě, především mléčné výrobky a ovocné šťávy. Dětem také přidáváme do čaje sedmikráskové, pampeliškové, echinaceové, mateřídouškové a jitrocelové sirupy, které také pocházejí od pěstitelů v kraji. Dále zařazujeme do jídelníčku suroviny jako jsou špaldová, kukuřičná, čočková, hrachová či cizrnová mouka, bulgur, kuskus, pohanku, jáhly, červenou a černou čočku a další. V naší kuchyni nepoužíváme žádná dochucovadla, jen koření a bylinky. Bylinky nám v letních měsících pěstují děti na školní zahradě, čímž se také zapojují do projektu. Dětem hned více chutná, když jim paní kuchařky vysvětlí, že zrovna tato polévka je dochucena bylinkami, které samy zasadily na zahrádce.
Za celý kolektiv školní jídelny Petra Buchtová