Bez práce nejsou koláče...ani rohlíky☺
Uvítal nás usměvavý pan majitel a pekař v jedné osobě, který nás ochotně provedl svým horkým, ale voňavým královstvím. Ukázal nám díže, ve kterých se zadělává těsto; předvedl válení těsta na chleba, vytvořené bochánky nechal odpočinout v ošatkách, pak až přišel správný čas je nasázel na pás, pomazal, aby se leskly, posypal kmínem a šup s nimi do pece. Když se jim propekla kůrka, zručně je lopatou přesázel, aby se upekly i uvnitř. A to už se linula nádherná vůně čerstvého pečiva. Během naší návštěvy nás seznámil i s postupem pečení křupavoučkých rohlíčků, baget s olivami a nezapomněl nás provést i sladkou cukrárnou, kde se mísily vůně marcipánu a čokolády. A protože měl dobré srdce a pekl opravdu s láskou, dal nám ochutnat štrúdlík, řezy Mařenka, pečené dle receptury jeho maminky, nebo linecká kolečka, ale nejlepší ze všeho byly ty čerstvě upečené rohlíčky. A víte, co bylo zajímavé? Z těch strojů jsme viděli jen robot na zadělávání těsta, stroj na motání rohlíků a elektrické pece, všechno ostatní opravdu zastaly šikovné ruce pekařů a pekařek.