Audit zbytků jídla v naší školní jídelně
Audit č. 1, středa 19.4.2023
Menu 1: Kuřecí perekelt, těstovina
Menu 2: Zeleninový talíř s kuřecím masem, jogurtový dresing
Množství vydaných obědů: 586
Množství použitých surovin na přípravu obědů: 206,8 kg
Množství vyhozených zbytků: 27 kg
Vyhozeno: celý oběd - 46, 1/2 oběda - 123
Podíl vyhozených zbytků: 13,05 %
Audit č. 2, pátek 21.4.2023
Menu 1: Kuřecí stehno, zelí, brambor
Menu 2: Pilaf z divoké rýže, sojové maso
Množství vydaných obědů: 536
Množství použitých surovin na přípravu obědů: 198 kg
Množství vyhozených zbytků: 62 kg
Vyhozeno: celý oběd - 45, 1/2 oběda - 165
Podíl vyhozených zbytků: 31,3 %
Stručný plán snižování plýtvání:
- větší osvěta ve třídách i v jídelně
- návštěvykuchařech ve tříách - besedy
- návštěvy žáků s učiteli ve školní kuchyni - pozorování
- příprava jídla (suroviny, náročnost, vybavení kuchyně)