Audit zbytků jídla v naší jídelně
Audit č. 1 - pondělí 6. května 2024
Polévka z fazolových lusků s kapáním
Menu 1: vepřové kostky na kmíně, těstoviny
Menu 2: babiččino kuřecí maso, jasmínová rýže
Počet vydaných obědů: 553
Množství použitých surovin na přípravu obědů: 184,25 kg
Množství vyhozených zbytků: 30 kg
Vyhozeno: celý oběd: 56 půl oběda: 128
Podíl vyhozených zbytků: 15 %
Audit č. 2 - úterý 7. května 2024
Krupicová polévka se zeleninou a vejci
Menu 1: ražniči na plechu, brambory
Menu 2: šnitlíková pomazánka, pečivo
Počet vydaných obědů: 561
Množství použitých surovin na přípravu obědů: 290,8 kg
Množství vyhozených zbytků: 35 kg
Vyhozeno: celý oběd: 82 půl oběda 188
Podíl vyhozených zbytků: 12,5 %
Stručný plán snižování plýtvání:
- úzká komunikace se strávníky
- informovanost o použitých surovinách