ALPSKÝ KNEDLÍK

Paní vedoucí školní jídelny objevila na facebooku ve skupince „Kuchařky“, jak si mezi sebou sdílely napříč Českou republikou informace o novince, kterou zkusily zařadit do jídelníčku.

Psaly, že to u nich mělo veliký úspěch nejen u dětských strávníků, ale i u dospělých.

Vedoucí školní jídelny předala tuto informaci hlavní kuchařce a kuchařkám a rozhodly se tuto novinku také zkusit.

A co jsme tedy zařadily nově na jídelníček plné očekávání, zda bude chutnat i našim strávníkům? Jedná se o Alpský knedlík. A co to je?

Pokud jste někdy byli na návštěvě v Rakousku, jistě jste narazili na místní specialitu - germknödel. Jedná se o velký kynutý knedlík plněný povidly, zalitý vanilkovou omáčkou a posypaný mákem. Tuto alpskou dobrotu si můžete dát k obědu nebo jako dezert.

I u nás měl Alpský knedlík veliký úspěch. Například na třídě Měsíček jedly děti, které nechtějí jíst, na Sluníčku snědeno vše beze zbytků a na třídě Berušky, kde jsou slabší strávníci přídavek nestačil a paní učitelky dětem s radostí přidávaly i ze svých porcí. Na třídě Čmeláci také snědeno beze zbytků. Zajímavé bylo, že i děti, které běžně nemají v oblibě jídla s vanilkovým krémem, či mletým, mákem, si tuto kombinaci přidávaly. Ve všech třídách naší MŠ byla kladná odezva. Myslím, že Alpský knedlík se stal jedničkou našich sladkých bezmasých jídel.

Sepsaly Marcela Šancová a Michaela Vavřinová

 

ALPSKÝ KNEDLÍK 1ALPSKÝ KNEDLÍK 1ALPSKÝ KNEDLÍK 1ALPSKÝ KNEDLÍK 1ALPSKÝ KNEDLÍK 1
Zpět na výpis