2. monitoring zbytků jídla
2. Monitorovací zpráva zbytků jídla ve školní jídelně
Druhé kolo monitoringu zbytků jídla proběhlo 17. října 2024 opět ve spolupráci s VŠB TU Ostrava. O sběr a vyhodnocení dat se postarali studenti univerzity ve spolupráci s vybranými zástupci školního parlamentu. V daném dni byly v nabídce dvě varianty: 1) telecí maso a šťouchané brambory s hlávkovým salátem a 2) krakovský salát a rybí filé.
Monitoring ukázal, že děti jedly maso, ale často vracely brambory. Těch bylo nejvíce a to 15,06 kg. U druhé varianty většinou snědly filé, ale nedojedly salát, který byl s rybou podáván. Na základě závěrečné bilance bylo reálně vydáno 310 porcí a celková váha zbytků byla 46 kg. Rádi bychom poděkovali studentům VŠB TU Ostrava a zástupcům školního parlamentu za pomoc s organizací a vyhodnocením monitoringu a věříme, že ve spolupráci budeme i nadále pokračovat.
Mgr. Hana Halodová