V červnu jsme vařili s... Country Life
Další z videoreceptů z dílny společnosti Country Life a pana Cuketky
Hummus se semínky a salátem
Ingredience
- 2 plechovky sterilované cizrny
- 2 lžíce zlatého lnu
- 50 g tahini
- 40 ml olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl, pepř dle chuti
- 300 g cherry rajčat – na salát
- 1 malá salátová okurka – na salát
- ½ červené cibule – na salát
- hrst baby špenátu nebo malých salátových lístků – na salát
- svazek petržele – na salát
- 1 lžíce zlatého lnu – na salát
- 3 lžíce olivového oleje – na salát
- 1 lžíce citronové šťávy – na salát
- sůl, pepř dle chuti – na salát
Jak na to?
- Připravte si hummus: cizrnu sceďte a nálev uschovejte. Všechno lněné semínko pomelte v mlýnku nebo v mixéru. Cizrnu, česnek, ⅔ lnu, tahini, olivový olej a 2 lžíce nálevu dejte do mixéru a rozmixujte na hladké pyré. Konzistenci případně upravte dalším nálevem z cizrny. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Připravte si salát: okurku oloupejte a zbavte středu se semínky, nakrájejte na dílky a dejte do cedníku. Osolte a nechte vykapat, poté osušte.
- Do mísy dejte nasolené okurky, nakrájená rajčata a cibuli na tenké plátky. Zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou, vmíchejte nasekanou petržel. Dochuťte solí, pepřem a promíchejte.
- Na talíře rozdělte hummus, poklaďte salátem, zakápněte olivovým olejem, ozdobte lněným semínkem.