Sezóna ve školní jídelně aneb jak zapojit jídlo do vzdělávání
Termín: středa 7. 6. 2023, 14.30 – 16 hod
Kde: online – aplikace ZOOM. Odkaz zašleme všem registrovaným v den konference.
Pro koho: vedoucí a pracovníky školních jídelen, vedení mateřských a základních škol, učitele v mateřských a základních školách
Proč bych se měl účastnit: Sezónní produkty jsou čerstvé, bohaté na živiny a mohou pomoci snížit emise skleníkových plynů. Mají nejlepší chuť a podporují udržitelné zemědělství. Je důležité, aby školní jídelny vzdělávaly děti o sezónních produktech a podporovaly je v poznávání místních zdrojů potravin. Během konference se dozvíte mimo jiné jak sestavit jídelníček z typicky sezónních produktů a jak využít sezónnost pro vzdělávání dětí a žáků.
Cena: 1 000 Kč za neomezený počet účastníků školy, zdarma pro Skutečně zdravé školy.
Program:
14:30 – 14:35
Uvítání účastníků, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.
14:35 – 15:20
Úvod do tématu: Sezónní suroviny v kuchyni – principy, tipy a jak využít ve vzdělávání dětí.
- Představení principů Perfect Canteen a Perfect Chefs, Martin Kallasch, CREATIVE CHEF Perfect Canteen
- Sezóna v kuchyni, Pavel Drdel, šéfkuchař restaurace Sůl a Řepa ve Strakonicích
15:20 – 16:00
Příklady z praxe škol a školních jídelen:
- Příroda v kuchyni, Markéta Špačková, speciální pedagog, Rehabilitační stacionář Zlín
- Jak tvoříme barevné jídelníčky, aneb jsem kuchař, a moc často vařím, baví mě vařit, a proto se daří… Jaroslav Bonn, šéfkuchař školní jídelny Fair Play Zlín
Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference
Zpět na výpis