Šéfkuchaři radí a inspirují aneb jak zlepšit fungování školní jídelny
Pro koho: vedoucí a pracovníky školních jídelen
Proč bych se měla účastnit: Účast na konferenci představuje pro kuchařky ze školních jídelen unikátní příležitost získat nové dovednosti a inspiraci. Zkušení šéfkuchaři budou sdílet odborné rady a bohaté zkušenosti, což kuchařkám poskytne nové perspektivy a přístupy k přípravě jídel. Konference se zaměří na tipy, jak zefektivnit provoz ve školních jídelnách, představí moderní metody a techniky, které umožní rychlejší a účinnější přípravu jídel bez ztráty kvality. Účastnice získají znalosti o nejnovějších kulinářských technikách, což jim pomůže zdokonalit dovednosti v přípravě chutných a vyvážených pokrmů. Šéfkuchaři se rovněž podělí o tipy na tvorbu vyvážených a lákavých receptů, což povede k diverzifikaci nabídky ve školních jídelnách. Konference také zdůrazní význam propagace zdravého stravování ve školách a ukáže, jak prezentovat pokrmy tak, aby byly atraktivní a lákavé pro žáky, což může pozitivně ovlivnit stravovací návyky. Účast na konferenci posílí profesní vzdělání a osobní rozvoj pracovníků školních jídelen.
Cena: 1 000 Kč za neomezený počet účastníků školy, zdarma pro Skutečně zdravé školy.
Registrace: na konferenci se registrujte vyplněním formuláře níže.
Program:
14:30 – 14:35 Uvítání účastníků, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.
14:35 – 15:05
Kulinářské techniky ve školní kuchyni: Poskytneme vám tipy na to, jak připravit chutně i méně oblíbené pokrmy a jaké technologie vám v tom pomůžou. Dozvíte se, jak se dostat k informacím a moderním receptům, aniž byste cestovali stovky kilometrů na školení.
Jiří Roith, Šéfkuchař a zakladatel Kulinářského umění
15:05 – 15:35
Maximální důraz na čerstvé suroviny a využívání technologií pro usnadnění práce v kuchyni.
Robert Kubis, šéfkuchař školní jídelny, Základní škola Ludgeřovice
15:35 – 16:00
Jak řešit finanční aspekty provozu kuchyně od mezd, přes nákup surovin až po investice do vybavení. Jak řešit generační střety v kuchyni.
Nikolas Kratěna, šéfkuchař nemocnice Nymburk
16:00 – 16:30
Jak komunikovat? Řešíme to všichni… Vysvětlovat co, proč a jak vaříte, není vždy úplně jednoduché. Dozvíte se, jak komunikovat svou práci, tak, aby byla doceněna.
Renata Lukášová, péče o zákazníky, Kulinářské umění
16:30 – 17:00
Tvorba a úprava receptů pro potřeby školní kuchyně:
Filip Drgoň, vedoucí provozu kuchyně, Základní škola s rozšířenou výukou jazyků Magic Hill s.r.o.
Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference
Zpět na výpis