Potravinové preference – jak zvýšit oblibu pokrmů ve školní jídelně

27.11.2024 | 15:00 - 16:30
Online platforma ZOOM

Pro koho: cyklus přednášek je určen pro pracovníky školních jídelen, pedagogy a vedení mateřských, základních a středních škol.

Cena: zdarma

Proč se účastnit: Webinář je součástí sedmidílného cyklu přednášek, který představí klíčová témata pro rozvoj zdravějšího a udržitelnějšího školního stravování. Jednotlivé přednášky se zaměří na různé úrovně školního stravování: od tvorby jídelníčků, přes možnosti minimalizace zbytků jídla a odpadů s cílem redukce plýtvání jídlem, podporou zdraví strávníků, spolupráci s žáky a jejich aktivní víceúrovňového vzdělávání o aspektech výživy, která je povede k pochopení konceptu Jedno zdraví (One-health) a k vědomějšímu životnímu stylu. Lektorka představí nejnovější vědecké poznatky o problematice stravování předškolních a školních dětí. Představí opatření, nástroje a možností, jak přiblížit žákům pestré, vyvážené a udržitelné školní stravování. Nabídne podněty ve formě praktických nástrojů pro zavádění změn v praxi školních jídelen, počínaje novým pojetím receptu, jídelníčku a aktivního učení.

Každý účastník obdrží Doklad o absolvování školení.

Potravinové preference

Co se dozvíteCo stojí za plýtváním potravin ve školních jídelnách? Proč mají některé děti tolik zábran něco sníst? Je to důvod ke zlobě na děti nebo jejich rodiče?  Kde se to bere a jak s tím lze pracovat. Zaměříme se na postupy a techniky přípravy pokrmů, které zvýší oblibu potravin ve školním stravování a zabrání jejich odmítání, počínaje lepším pochopením fungování potravinových preferencí dětí.

Lektorka: MUDr. Dana Maňasková, lékařka a výživová poradkyně, Centrum preventivní medicíny Praha, lektorka programu Skutečně zdravá škola

Školení je součástí projektu SchoolFood4Change, https://schoolfood4change.eu/. Tento projekt je financován z programu Evropské unie pro výzkum a inovace Horizont 2020 na základě grantové dohody ​č. 101036763.

Registrace na online konferenci

* Povinný údaj

Zpět na výpis