Online konference - Školní jídelna jako součást vzdělávání
Pro koho: vedení škol, pedagogy základních i mateřských škol, vedoucí a pracovníky školních jídelen, tvůrce politik v oblasti veřejného stravování.
Proč bych se měl účastnit: Řečníci představí inspirativní příklady možností zahrnutí školní jídelny do vzdělávání žáků o jídle a jak prostory jídelny využít k rozvoji klíčových kompetencí žáků nejen v oblasti stravování.
Cena:
- 700 Kč - 1 nebo více účastníků ze školy/školní jídelny, zapojené v programu Skutečně zdravá škola
- 1 000 Kč - 1 nebo více účastníků ze školy/školní jídelny/organizace
- 500 Kč - soukromá osoba - fakturu platí fyzická osoba
Program:
15:00 – 15:05 Uvítání účastníků, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.
15:05 – 15:25
Etiketa stolování a Slavnostní oběd pro deváťáky (ve spolupráci s učňovským střediskem v Táboře, obor kuchař-číšník), Iveta Brunová, vedoucí školní jídelny, ZŠ a MŠ Malšice
15:25 – 15:45
Miluji jídlo, neplýtvám – audit stavu plýtvání ve školní jídelně, akční plán snižování odpadu, zapojení žáků, Mgr. Zdeněk Dolanský, ředitel ZŠ Koloděje.
15:45 – 16:05
Projektový rok: výběr téma společně s pedagogickým sborem, návštěva hodin přírodovědy na prvním stupni a výchova ke zdraví na druhém stupni, v červnu vrcholí zahradní slavností. Renata Černá, vedoucí školní jídelny, MŠ Dobřany
16:05 – 16:25
Propojení školní jídelny s programem mateřské školy: příklady dobré praxe, které se v průběhu pěti let povedly v mateřské škole zavést, fungují a mají návaznost na výchovně vzdělávací činnosti. Ukážeme různé příklady propojení školní jídelny s ŠVP školy, upozorníme na výhody i výzvy, Gabriela Lacková, ředitelka MŠ Hradec nad Moravicí
16:25 – 16:45
Tipy na využití školní jídelny a školy k implementaci téma jídlo do školního vzdělávacího programu, Tom Václavík, ředitel, Skutečně zdravá škola
17:00
Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference
Zpět na výpis