Online konference Jídlo zblízka ve školním stravování
Zveme vás na konferenci Jídlo zblízka ve školním stravování - výhody a překážky využívání regionálních produktů ve školním stravování.
Pro koho: zřizovatelé škol (kraje, města, obce), vedení škol, vedoucí a pracovníky školních jídelen, tvůrci politik v oblasti veřejného stravování.
Proč bych se měl účastnit: Každý rok školní jídelny vynaloží téměř 8 miliard korun za zemědělské suroviny a potraviny. Pokud jídelny začnou nakupovat od místních zemědělců a výrobců, jejich kupní síla pomůže vytvořit pracovní místa a další výhody pro místní ekonomiky, zejména ve venkovských zemědělských oblastech. Řečníci představí inspirativní vize i příklady z České republiky i zahraničí, které ukazují, že spolupráce školních jídelen a místních producentů potravin může zásadním způsobem přispět k udržitelnému ekonomickému rozvoji venkovských regionů.
Cena: 500 Kč za 1 účastníka nebo 1 000 Kč za více zaměstnanců/účastníků organizace.
Registrace: na konferenci se registrujte v tomto registračním formuláři.
V případě zájmu získáte Osvědčení o absolvování konference.
Sledovat konferenci můžete z počítače, notebooku, tabletu či chytrého telefonu odkudkoli.
Program:
13:30 – 13:35 Uvítání účastníků, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.
13:35 – 13:55
Jídlo zblízka – výhody krátkých dodavatelských řetězců v oblasti veřejného stravování
Tomáš Uhnák, analytik politiky potravinových systémů, výzkumník a doktorand ČZU, v Asociaci místních potravinových iniciativ se podílí na rozvoji komunitou podporovaném zemědělství.
13:55 – 14:15
Jak spojit české školní jídelny a české zemědělce – vize
Radek Holomčík, poslanec Parlamentu ČR
14:15 – 14:35
Skutečně zdravá škola jako nástroj k rozvoji konceptu jídlo zblízka ve školním stravování
Ing. Karolína Kallmünzerová, manažerka programu Skutečně zdravá škola
14:35 – 14:55
Odpovědné veřejné zadávání ve stravování, včetně příkladů dobré praxe z České republiky i zahraničí
Mgr. Monika Dobrovodská, expert pro odpovědné veřejné zadávání, Ministerstvo práce a sociálních věcí
14:55 – 15:20
Příklad z praxe: spolupráce školní jídelny Mateřské školy Fügnerova Louny s místními farmáři a organizací Scuk.cz
Hana Hlouchová, MŠ Louny, Barbora Hájková, Scuk.cz
Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference
Zpět na výpis