Online konference Jídlo zblízka ve školním stravování

18.03.2021 | 13:30 - 15:30
Online platforma ZOOM

Zveme vás na konferenci Jídlo zblízka ve školním stravování - výhody a překážky využívání regionálních produktů ve školním stravování.

Pro koho: zřizovatelé škol (kraje, města, obce), vedení škol, vedoucí a pracovníky školních jídelen, tvůrci politik v oblasti veřejného stravování.

Proč bych se měl účastnit: Každý rok školní jídelny vynaloží téměř 8 miliard korun za zemědělské suroviny a potraviny. Pokud jídelny začnou nakupovat od místních zemědělců a výrobců, jejich kupní síla pomůže vytvořit pracovní místa a další výhody pro místní ekonomiky, zejména ve venkovských zemědělských oblastech. Řečníci představí inspirativní vize i příklady z České republiky i zahraničí, které ukazují, že spolupráce školních jídelen a místních producentů potravin může zásadním způsobem přispět k udržitelnému ekonomickému rozvoji venkovských regionů. 

Cena: 500 Kč za 1 účastníka nebo 1 000 Kč za více zaměstnanců/účastníků organizace.

Registrace: na konferenci se registrujte v tomto registračním formuláři

V případě zájmu získáte Osvědčení o absolvování konference. 

Sledovat konferenci můžete z počítače, notebooku, tabletu či chytrého telefonu odkudkoli. 

Program:

13:30 – 13:35   Uvítání účastníků, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.

13:35 – 13:55   

Jídlo zblízka – výhody krátkých dodavatelských řetězců v oblasti veřejného stravování

Tomáš Uhnák, analytik politiky potravinových systémů, výzkumník a doktorand ČZU, v Asociaci místních potravinových iniciativ se podílí na rozvoji komunitou podporovaném zemědělství.

13:55  – 14:15   

Jak spojit české školní jídelny a české zemědělce – vize

Radek Holomčík, poslanec Parlamentu ČR

14:15  – 14:35  

Skutečně zdravá škola jako nástroj k rozvoji konceptu jídlo zblízka ve školním stravování

Ing. Karolína Kallmünzerová, manažerka programu Skutečně zdravá škola

 14:35 – 14:55  

Odpovědné veřejné zadávání ve stravování, včetně příkladů dobré praxe z České republiky i zahraničí

Mgr. Monika Dobrovodská, expert pro odpovědné veřejné zadávání, Ministerstvo práce a sociálních věcí

14:55 – 15:20

Příklad z praxe: spolupráce školní jídelny Mateřské školy Fügnerova Louny s místními farmáři a organizací Scuk.cz

Hana Hlouchová, MŠ Louny, Barbora Hájková, Scuk.cz

Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference


Zpět na výpis