Konference Skutečně zdravá škola
Pro koho: vedení škol, pedagogy mateřských a základních škol, pracovníky školních jídelen, zástupce zřizovatelů škol, zástupce MAS a MAP, odborná pedagogická veřejnost.
Proč se účastnit: Na konferenci se dozvíte vše, co jste chtěli vědět o programu Skutečně zdravá škola a školka, o jeho kritériích a jak je plnit. V praktických dílnách vám lektoři představí konkrétní metodiky a aktivity vhodné pro zařazení do vyučování. Na konferenci budou též představeny příklady dobré praxe ze zapojených škol a předána ocenění novým Skutečně zdravým školám.
Budete moci ochutnat skutečně zdravý oběd.
Cena:
- zdarma pro všechny školy v programu Skutečně zdravá škola.
- 300 Kč pro všechny ostatní účastníky (v ceně vstup, občerstvení, oběd)
Registrace: na konferenci se registrujete vyplněním tohoto formuláře.
Program:
10:00 – 10:05 Uvítání hostů konference, Tom Václavík
10:10 – 10:30 Kam se za rok posunula iniciativa Skutečně zdravá škola – Ing. Karolina Kallmünzerová, manažerka programu Skutečně zdravá škola
Praktické workshopy
10:30 – 11:30
-
Vzdělávací program Vaření pro 2. Stupeň ZŠ – představení nového inovačně pojatého komplexního metodického programu a jeho hlavní principy, Zdeňka Trummová, Skutečně zdravá škola. Seminář určen pro pedagogy ZŠ
-
Scuk.cz do škol – největší farmářské tržiště otevřelo možnost zapojení i pro školní jídelny. Jak na to a první zkušenosti představí Josef Dvořák, Scuk.cz a Hana Hlouchová, MŠ Fügnerova Louny. Seminář určen pro vedení škol a školních jídelen.
-
Jak rozvíjet klíčové kompetence žáků v rámci hodin vaření: Michal Hammer, učitel, Základní škola Na Beránku, Praha. Seminář určen pro pedagogy ZŠ
11:30 – 11:45 Přestávka a občerstvení
11:45 – 12:45
-
Co by měl absolvent základní školy vědět o výživě aneb několik principů, vyplývajících z aktuálního života, které nebývají dostatečně vysvětleny: Výživa (stravování) je nutná podmínka existence všech živočichů. Na kvalitě a dostatečném množství živin závisí velikost populace, růst a zdravotní stav jedinců. Proto není jedno KOLIK a CO jíme, dokonce není jedno ani KDY a KDE. RNDr. Petr Fořt. Určeno pro pedagogy.
-
Největší problémy zjištěné ve školních kuchyních v rámci Analýzy školní jídelny a jak je napravit, Dagmar Sedlářová a Lenka Pokorná, Skutečně zdravá škola. Určeno pro vedoucí školních jídelen a kuchařky.
-
Skutečně zdravě v Malšících: představení komplexní práce v naší jídelně a mateřské školce jako inspirace pro další školy, diskuse, Iveta Brůnová, vedoucí školní jídelny a Aneta Rypáčková, učitelka v Mateřské škole Malšice. Seminář určen pro pedagogy mateřských škol.
12:45 – 13:45 Skutečně zdravý oběd
13:45 – 14:30
Předání certifikátů úspěšným školám a představení jejích silných stránek.
14:30
Ukončení konference
Hygienické opatření:
Při příchodu musí všichni účastníci konference prokázat splnění jedné z následujících podmínek:
- doložit negativní RT-PCR test starý nejvýše 7 dní,
- doložit negativní RAT antigenní test starý nejvýše 72 hodin,
- absolvovat samotest na místě a prokázat se negativním výsledkem,
- prokázat potvrzením poskytovatele zdravotních služeb podstoupení RAT antigenního testu za dozoru zdravotnického pracovníka prostřednictvím on-line služby s negativním výsledkem nejvýše 24 hodin před konáním akce,
- doložit prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem konání akce,
- aplikaci očkování proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní.
Navíc musí mít všichni přítomní po celou dobu nasazený respirátor.
Zpět na výpis