Jak na zpracování a konzervaci sezónních produktů ve školní kuchyni

09.04.2025 | 14:30 - 16:00
Online platforma ZOOM

Termín: středa 9. dubna 2025, 14:30 – 16:00 hod

Kde: online – aplikace ZOOM. Odkaz zašleme všem registrovaným v den konference. 

Pro koho: webinář je určen pro pracovníky nejen školních jídelen.

Využijte naplno sezónní suroviny a minimalizujte plýtvání!

Zveme vás na webinář zaměřený na praktické aspekty zpracování surovin a výrobu polotovarů ve školních jídelnách. Probereme postupy a tipy, jak efektivně zpracovat, skladovat, konzervovat a využít sezónní přebytky a zbytky surovin z vaření a jejich následné použití. Praktické tipy a doporučení z několika školních kuchyní.

Proč se účastnit:

  • Získáte praktické tipy a doporučení, které snadno aplikujete ve vaší kuchyni.
  • Dozvíte se, jak výrobu vlastních polotovarů zařadit do běžného provozu školní jídelny.
  • Zlepšíte plánování zásob
  • Naučíte se, jak připravit polotovary bez použití zbytečných aditiv
  • Rozšíříte pestrost jídelníčku – inovativní způsoby zpracování umožní nové chutě, textury i vůně.

Program:

  • Základní pravidla hygieny a bezpečnosti práce při zpracování a konzervaci potravin: Ing. Marika Macháčková – inženýrka technologie potravin, Výzkumný ústav potravinářský Praha
  • Jaká praidla je potřeba dodržovat, na co si dát pozor: Zástupce hygienické stanice

Příklady z praxe:

  • Hana Hlouchová, ekonomka Mateřská škola Fügnerova Louny
  • Radka Děckuláčková, vedoucí školní jídelny Mateřské škole Veletiny
  • Jára Bon, šéfkuchař školní vývařovny Fair Play Zlín

Registrace na online konferenci

Fakturační údaje

* Povinný údaj

Zpět na výpis
close

Přihlášení pro registrované školy

Přihlašte se stejnými údaji jako do administrace vaší školy na tomto webu. Vaše údaje budou automaticky předvyplněny.