Jak na zpracování a konzervaci sezónních produktů ve školní kuchyni
Termín: středa 9. dubna 2025, 14:30 – 16:00 hod
Kde: online – aplikace ZOOM. Odkaz zašleme všem registrovaným v den konference.
Pro koho: webinář je určen pro pracovníky nejen školních jídelen.
Využijte naplno sezónní suroviny a minimalizujte plýtvání!
Zveme vás na webinář zaměřený na praktické aspekty zpracování surovin a výrobu polotovarů ve školních jídelnách. Probereme postupy a tipy, jak efektivně zpracovat, skladovat, konzervovat a využít sezónní přebytky a zbytky surovin z vaření a jejich následné použití. Praktické tipy a doporučení z několika školních kuchyní.
Proč se účastnit:
- Získáte praktické tipy a doporučení, které snadno aplikujete ve vaší kuchyni.
- Dozvíte se, jak výrobu vlastních polotovarů zařadit do běžného provozu školní jídelny.
- Zlepšíte plánování zásob
- Naučíte se, jak připravit polotovary bez použití zbytečných aditiv
- Rozšíříte pestrost jídelníčku – inovativní způsoby zpracování umožní nové chutě, textury i vůně.
Program:
- Základní pravidla hygieny a bezpečnosti práce při zpracování a konzervaci potravin: Ing. Marika Macháčková – inženýrka technologie potravin, Výzkumný ústav potravinářský Praha
- Jaká praidla je potřeba dodržovat, na co si dát pozor: Zástupce hygienické stanice
Příklady z praxe:
- Hana Hlouchová, ekonomka Mateřská škola Fügnerova Louny
- Radka Děckuláčková, vedoucí školní jídelny Mateřské škole Veletiny
- Jára Bon, šéfkuchař školní vývařovny Fair Play Zlín
Registrace na online konferenci
Zpět na výpis