Fermentace potravin a její využití ve školním stravování

26.02.2025 | 15:00 - 16:30
Online platforma ZOOM

Pro koho: cyklus přednášek je určen pro pracovníky školních jídelen, pedagogy a vedení mateřských, základních a středních škol.

Cena: zdarma

Proč se účastnit: Webinář je součástí sedmidílného cyklu přednášek, který představí klíčová témata pro rozvoj zdravějšího a udržitelnějšího školního stravování. Jednotlivé přednášky se zaměří na různé úrovně školního stravování: od tvorby jídelníčků, přes možnosti minimalizace zbytků jídla a odpadů s cílem redukce plýtvání jídlem, podporou zdraví strávníků, spolupráci s žáky a jejich aktivní víceúrovňového vzdělávání o aspektech výživy, která je povede k pochopení konceptu Jedno zdraví (One-health) a k vědomějšímu životnímu stylu. Lektorka představí nejnovější vědecké poznatky o problematice stravování předškolních a školních dětí. Představí opatření, nástroje a možností, jak přiblížit žákům pestré, vyvážené a udržitelné školní stravování. Nabídne podněty ve formě praktických nástrojů pro zavádění změn v praxi školních jídelen, počínaje novým pojetím receptu, jídelníčku a aktivního učení.

Každý účastník obdrží Doklad o absolvování školení.

Fermentace potravin a její využití ve školním stravování

Co se dozvíteZákladní principy různých typů fermentací potravin. Návody, jak začít fermentovat a proč vůbec. Recepty a tipy k usnadnění fermentace a upozornění na možné chyby, kterým se vyhnout. 

Lektorka: MUDr. Dana Maňasková, lékařka a výživová poradkyně, Centrum preventivní medicíny Praha, lektorka programu Skutečně zdravá škola

Školení je součástí projektu SchoolFood4Change, https://schoolfood4change.eu/. Tento projekt je financován z programu Evropské unie pro výzkum a inovace Horizont 2020 na základě grantové dohody ​č. 101036763.

Registrace na online konferenci

* Povinný údaj

Zpět na výpis