Budoucnost školního stravování aneb školní jídelna jako restaurace

24.04.2023 | 15:00 - 17:00
Online platforma ZOOM

Pro koho: vedoucí a pracovníky školních jídelen, vedení mateřských a základních škol, učitele v mateřských a základních školách, rodiče, tvůrce politik, zástupce zřizovatelů škol a další.

Proč bych se měl účastnit: Ministerstvo zdravotnictví bylo pověřeno vládou vypracovat nové znění vyhlášky o školním stravování. Jak bude vypadat školní stravování v budoucnu? Jaké priority a cíle si vláda určila? Jak funguje školní stravování ve Švédsku – máme se inspirovat? Jaké zkušenosti mají školní jídelny s bufetovým výdejem obědů? Na všechny tyto otázky dostanete odpověď, pokud se přihlásíte na naši dubnovou konferenci.  

Cena: zdarma 

Registrace: registrace byla ukončena 

Program:

15:00 – 15:05   

Uvítání účastníků, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.

15:05 – 15:25   

Budoucnost školního stravování v České republice, Václav Pláteník, náměstek Ministra zdravotnictví

15:25  – 15:40   

Co přinese připravovaný Legislativní rámec EU pro udržitelné potravinové systémy v oblasti veřejného stravování, Wim Debeuckelaere, Evropská komise, DG SANTE, Unit SANTE E.1 – Farm to Fork Strategy (v angličtině, tlumočeno do češtiny)

15:40 - 15:55

Hlavní překážky a příležitosti využívání kvalitních potravin z regionu školy ve školním stravování: Jan Moudrý, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická

15:55 - 16:15

Jak se stravují švédské děti: Ulrika Backlund, WWF Švédsko, projekt SchoolFood4Change (v angličtině, tlumočeno do češtiny)

16:15 - 16:30

Základem dobré školní restaurace je kuchař/kuchařka: Jak by měly vypadat školní jídelny podle Asociace kuchařů a cukrářů se s námi podělí Tomáš Popp. Zaměří se především na systém práce v kuchyni, vzdělávání a práci se surovinami. 

16:30 - 16:45

Výhody bufetového výdaje školních obědů, případová studie z Masarykovy základní školy Tanvald:  Michal Debrecéni, ředitel programu Primirest a Jana Duňková, ředitelka školy

16:45 – 17:00

Jak si školní stravování představují pracovníci školních jídelen? Příklady z praxe:

  • Romana Opršalová, vedoucí školní jídelny, Střední odborné učiliště gastronomie, U Krbu 521/45, Praha 10
  • Renata Převrátilová, veducí školní jídelny, Základní škola a mateřská škola Hvožďany

Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference


Zpět na výpis
close

Přihlášení pro registrované školy

Přihlašte se stejnými údaji jako do administrace vaší školy na tomto webu. Vaše údaje budou automaticky předvyplněny.