Skutečně zdravá jídelna – praktické celodenní školení pro personál školní jídelny
Zajistíme proškolení vašeho kuchařského týmu
Máme zkušenost, že kuchařky ve školních jídelnách jsou mimořádně šikovné a ochotné učit se novým postupům. Abychom vám pomohli plnit kritéria programu a rozšířili vaše znalosti a dovednosti, nabízíme několik vzdělávacích školení přímo ve vaší kuchyni.
Skutečně zdravá jídelna – praktické celodenní školení pro personál školní jídelny
Cílem školení Skutečně zdravá jídelna je prostřednictvím praktických rad a návodů pomoci zaměstnancům školní jídelny začít přechod na skutečně zdravou školní jídelnu – tedy pomoci s naplňováním kritérií programu. Obsah semináře přizpůsobíme vašim potřebám, které vyplynou z Analýzy provozu.
Školení sestává z:
- Seznámení a úvod: Lektor krátce nastíní relevantní témata: důležitost zařazování čerstvých a sezónních surovin z regionu, snižování obsahu soli, snižování množství sladidel, využití tradičních potravin, rozšíření používání celozrnných obilnin, luštěnin, zeleniny a olejnatých semen.
- Praktická část: Společná příprava a praktické vyzkoušení předem dohodnutých pokrmů (bezmasá slaná, odlehčená sladká, zapékaná, saláty, dipy, dresinky, pomazánky, svačinky). Vyzkoušení výroby neslazených nápojů. K navrženým pokrmům dostává jídelna ověřené normy a postupy přípravy.
Poskytnuté materiály
Manuál s normovanými recepturami připravovaných pokrmů a teoretickým doprovodem.
Podpora po školení
Nabízíme vám pomoc s implementací nových receptur a změn po telefonu. Rádi pro vás připravíme návazné školení na konkrétní téma, například využití luštěnin, netradičních obilovin či zeleniny v kuchyni.
Organizace:
Doba trvání: dle dohody
Místo konání: vaše provozovna, dle konkrétní dohody
Cena: 1 200 Kč/osoba ze Skutečně zdravé školy, 1 500 Kč/osoba z nezapojené školy. Minimální počet účastníků je 15. Cena obsahuje náklady na suroviny a lektorné.
Objednávka semináře: pro objednávku tohoto semináře prosím vyplňte tento jednoduchý formulář.
Reference:
"Tuto akci hodnotili všichni zúčastnění velmi kladně. Vyzdvihovali zejména její praktickou stránku, kdy se během celé doby mohli dotazovat, sdělovat si vzájemné zkušenosti a zároveň si vše mohli vyzkoušet přímo v praxi. Akce byla velmi zdařilá a mám za to, že by všichni uvítali, kdyby se toto praktické školení pořádalo pravidelně každým rokem."
Lucie Pokludová, vedoucí školní jídelny MŠ Vratimov
"Ráda bych poskytla zpětnou vazbu v podobě poděkování za úžasné a velmi přínosné školení. Pan kuchař Michal je profesionál a člověk s dobrými komunikačními dovednostmi, které pomohly našim kuchařkám lépe porozumět zdravému vaření a způsobu prezentace. Ještě jednou děkujeme a přejeme mnoho dalších zapojených škol v projektu SZŠ."
Dagmar Bláhová, zástupkyně pro předškolní vzdělávání
"Seminář nás velice mile překvapil, získali jsme spoustu zajímavých informací ve srozumitelné formě a použitelné v praxi. Odcházeli jsme nadšení, s novou energií a motivací postupně změnit jídelní lístek a snažit se vzdělávat naše strávníky v oblasti zdravé výživy. za holky ze školní kuchyňky."
Eva Kučerová, vedoucí školní jídelny, ZŠ Bořitov
"Na seminářích se naše paní kuchařky učily, jak pro přípravu jídel vhodně používat méně známé suroviny, jako jsou tempeh, seitan, tofu, bulgur, kuskus a jiné. Tato školení byla pro nás velkým přínosem a díky nim jsme do jídelníčku našich dětí ZŠ a MŠ zařadili spoustu nových chutných jídel."
Andrea Mifková, vedoucí školní jídelny, ZŠ a MŠ Waldorfská Brno
Další reference: