Kalendář vzdělávacích akcí
Aktuální přehled workshopů, seminářů a webinářů, které vám pomohou proměnit vaši školu ve skutečně zdravé a inspirativní místo. Získáte praktické tipy pro zlepšení školního stravování, nápady pro obohacení výuky a prostor pro sdílení osvědčených postupů s dalšími pedagogy i odborníky.
Záznamy ze vzdělávacích webinářů najdete zde.
Přidejte se k nám i vy!
Pokud chcete mít přístup k ještě širší nabídce vzdělávacích akcí nebo získat metodickou podporu a praktické materiály, zapojte svou školu do programu Skutečně zdravá škola.
Registrujte vaši školu do programu a posuňte školní stravování i výuku na vyšší úroveň!
-
Jídlo v akci
18.01.2025 | 09:30 - 16:00FAIR PLAY ZLÍN, Sýkorka 234, Zlín-VelíkováZveme pedagogy na prezenční metodický seminář na téma jídlo ve výchově a vzdělávání.
-
Tvořivá hra - jak tvořit s dětmi, aby je to bavilo
23.01.2025 | 15:00 - 16:00Online platforma ZOOMJak tvořit s dětmi tak, aby je to bavilo? Patří malým dětem do rukou opravdové nástroje? A jsou „dnešní děti“ opravdu tak málo kreativní a zručné? Odpovědi na tyto a mnohé další...
-
Aktivní učení ke zdravému stravování
29.01.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMCo vše lze udělat pro oživení vztahu mezi strávníky a školní kuchyní? Jak využít potenciál školní kuchyně, a ještě více začlenit školní stravování do výchovy ke zdraví a pro život?...
-
Veletrh BIOFACH 2025
11.02.2025 - 14.02.2025 | 09:00 - 18:00Norimberk, NěmeckoVe dnech 11. až 14. února 2025 poskytne BIOFACH, přední světový veletrh biopotravin, ucelený přehled o rozmanitých tématech biobranže.
-
Fermentace potravin a její využití ve školním stravování
26.02.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMZákladní principy různých typů fermentací potravin. Návody, jak začít fermentovat a proč vůbec. Recepty a tipy k usnadnění fermentace a upozornění na možné chyby, kterým se vyhnout.
-
Polotovary – jak využít „zbytky“ surovin v kuchyni
26.03.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMUmění tvořit polotovary je další krok k minimalizaci plýtvání potravinami. Probereme některé postupy a tipy, jak efektivně zpracovat, skladovat, konzervovat a využít nejrůznější zbytky...
-
Proteiny ve stravě a jejich význam ve školním obědu
30.04.2025 | 15:00 - 16:30Online platforma ZOOMAspekty, které je nutné mít na mysli při tvorbě jídelníčků bez ohledu na moderní výživové trendy. Co nám opravdu nesmí ve stravě chybět a proč. Podoby nevhodného příjmu živit dětmi...