Konference Skutečně zdravá jídelna
Zveme vás na online konferenci Skutečně zdravá jídelna. Konference je určena všem vedoucím a pracovníkům školních jídelen a provozoven školního stravování. Zajímat může také vedení škol a zástupce zřizovatelů škol.
Kde: online – aplikace ZOOM. Odkaz na online konferenci zašleme všem registrovaným v den konference.
Cena: 500 Kč za školní jídelnu. Fakturu vám zašleme na e-mail uvedený v registračním formuláři.
V případě zájmu získáte Osvědčení o absolvování semináře.
Program:
14:30 – 14:35 Uvítání účastníků konference, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.
Praktické workshopy
14:35 – 15:05
Solme s rozumem: doporučení, jak snižovat množství soli v pokrmech, monitoring soli - představení nástroje na mapování množství používané soli, Lenka Pokorná, Skutečně zdravá škola.
15:05 – 15:30
"Máme to na talíři, není nám to jedno", část I: představení společného projektu Státního zdravotního ústavu, Kulinářského umění a Perfect Canteen jako testování jedné z možností rekonstrukce systému školního stravování, Alexandra Košťálová, SZU, Renata Lukášová, Český Gastronomický Institut.
15:30 – 15:35 Přestávka
15:35 – 16:05
"Máme to na talíři, není nám to jedno", část II: praktický dopad programu (organizace práce v kuchyni, vybavení kuchyní, nákup surovin, složení jídelníčků atd.); diskuse nad otázkami posluchačů, Alexandra Košťálová, SZU, Renata Lukášová, Český Gastronomický Institut.
16:05 – 16:35
Cesta ke zlaté Skutečně zdravé škole: Jak ve školní jídelně postupovat ke zlatému certifikátu - nejprve bronz, pak stříbro a zlatem úsilí završit. Dá se za stávajících podmínek na zlato dosáhnout? Jak postupovat, co je dobré vědět, čeho se vyvarovat? Hana Hlouchová, vedoucí provozu, Mateřská škola Fügnerova v Lounech
16:35 Ukončení konference
Shrnutí konference, odkaz na evaluační dotazník.
Zpět na výpis